Streekmarkt Breecamp Bruist 2024

Hier volgt de komende tijd info over Breecamp Bruist 2024!

Mensen wij zijn super blij.🥳 Eindelijk, na vele jaren van bouwen in de wijk, kan in het jubileumjaar van Hof van Breecamp, de leukste streekmarkt van Zwolle terug naar de plek waar ze thuishoort! Het wordt nog gezelliger, knusser, en gewoon super tof. Met ingang van dit jaar, houden wij weer een knisperverse editie van Streek/Foodmarkt Breecamp Bruist op het terrein van onze buurttuin Hof van Breecamp aan de Weeverstraat. Wij verheugen ons nu al op zaterdag 7 september.

Zo mensen, de markt zit er weer op. Wat een warme maar fantastische dag!! Op naar volgend jaar!!

Nog een paar foto’s die Erica heeft gemaakt.

Hier onder zie je alle foto’s die gemaakt zijn door onze huisfotografe @natuurlijkericafotografie

We gaan weer van start!!

De Lederman

En hij 👇is er ook weer bij. de Lederman. Jaap maakt super mooie producten van leer zoals portemonnee’s, pennenhoesjes, sleutelhangers en nog veel meer. Allemaal gemaakt met de hand, puur en ambachtelijk. Daar houden wij van. Kom je kijken op 9 september? https://delederman.nl/

Anders Koffie

In willekeurige volgorde stellen wij de deelnemers aan je voor. Anders Koffie is erbij!! De altijd enthousiaste Tjerk Kooistra verteld je alles over zijn duurzame en circulaire koffie. Enne proeven kan natuurlijk ook! Welke koffie wordt jouw favoriet: de Grondlegger, de Opvolger of de Doorzetter? Neem alvast een kijkje op anderskoffie.nl

Edelstenen een Nieuw Begin

Vorig jaar waren ze er ook en ze vonden het zo gezellig dat ze dit jaar weer aansluiten. De dames van Edelstenen Een Nieuw Begin! Ben jij een liefhebber van de esotorische wereld, sla dan je slag bij de edelstenen, wierook, palo santo, smudges en nog veel meer.

Oniche

Ook voor het eerst bij ons op Streek/Foodmarkt Breecamp Bruist: oniche.nl. oniche.nl verkoopt haar eigen biologische kruiden, thee, mixen en allerlei accessoires. En weet je wat zo tof is, eigenaresse van oniche.nl, Irene Everts is super jong en timmert al mooi aan de weg als onderneemster. Wij zijn dan ook heel blij dat Irene met oniche.nl bij ons staat. Neem je een kijkje bij haar kraam?

Haken en Maken

Voor het eerst bij ons op de markt: Haken en Maken. Haakwol, patronen, haaknaalden, verzin het maar. Sla je slag voor de winter. Lekker warm op de bank met een haakwerk. Wat het altijd toch weer extra leuk maakt. de eigenaresse van Haken en Maken woont gewoon bij ons in de wijk! hakenenmaken.nl

Fantasy Blossom

Jaaaa Carlijn van Fantasy Blossom is er ook weer bij! Carlijn maakt super toffe armbandjes, kettinkjes en oorbellen. Alles met veel liefde en met de hand gemaakt. Daar wordt je toch blij van. Ook Carlijn woont in Stadshagen. Lekker lokaal.

Ilja’s Koekblik

Vorig jaar gingen haar koeken en cake’s etc. als een malle. Onze eigen wijkbewoonster Ilja’s Koekblik is er weer hoor! En wat timmert ze lekker aan de weg zeg. Zo leuk om te zien. Wij kunnen alleen maar zeggen: wil je ook wat van die zalige zoetigheden van Ilja’s Koekblik, wees er snel bij op 9 september. 🤤

Tante Troela

Bij de kleurige tassen, etuis en sleutelhangers van Tante Troela krijgen wij altijd een heerlijk festival gevoel. Jij ook? Komt goed uit want Claire en Esther van Tante Troela zijn er weer hoor! Kom jij op 9 september weer even bij ze neuzen om het zomergevoel nog wat langer vast te houden?

Liefs

Liefs is het kaartenlabel van Yvonne van Hasseld. Super leuke kaarten voor elke gelegenheid. Altijd handig om in huis te hebben. Enne met de feestdagen in het vooruitzicht kun je die kerstkaarten niet vroeg genoeg op voorraad hebben! Dus kom langs bij Liefs op zaterdag 9 september en doe je voordeel.

Bernita Ceramics

Vorig jaar die keramieken borden, kommen, bekers etc. gezien van Bernita Handmade Ceramics? Ja hoor, de leukste pottenbakster Bernita Kootstra is er ook weer bij!! En dit keer neemt ze haar draaischijf mee hoe leuk is dat. Kun je tijdens het neuzen tussen al dat prachtige keramiek van Bernita Handmade Ceramics, meteen zien hoe Bernita alles met de hand en op ambachtelijke wijze draait.

Baking Bread

Baking_bread_nl, wat moeten we daar nu nog over zeggen. Dat brood, die croissants, die cinnamonrolls en mijn persoonlijke favoriet: de bombolini’s.. om je vingers bij af te likken. Vorig jaar in no time uitverkocht maar Rudy Dekker van Baking_bread_nl is er natuurlijk weer bij. Onze eigen buurtbakker! Zullen we er voor zorgen dat zijn weer zo uitverkocht raakt? 😁

Kook Ook Overijssel

De voedselcoop is ermee gestopt maar we vinden het nog steeds belangrijk dat mensen zo lokaal mogelijk eten. Daarom dit jaar op Breecamp Bruist, Kookook.overijssel! Je kan kiezen uit verschillende tassen met verse ingredienten. Die ingredienten komen allemaal bij lokale producenten vandaan. Loop op 9 september even langs bij de kraam van Kookook.overijssel. Kun je meteen wat lokale dingen proeven!

Studio Stof en Draad

Heel blij zijn wij met Studio Stof&Draad! Joyce maakt XXL slabben, capes, boxkleden, eigenlijk alles wat jij nodig hebt voor je baby. Alles handgemaakt van de tofste stofjes. Volg je trouwens de insta-pagina van Studio Stof&Draad? Ook als je geen kinderen hebt, super leuk om te volgen. De dochters van Joyce leggen online regelmatig uit wat hun moeder maakt. 😁

Oh en Joyce woont ook nog eens in de wijk dus maak op 9 september kennis met Studio Stof&Draad.

Only-Wood

Vandaag introduceren we meerdere deelnemers anders komen we niet over. Nog een leukerd die bij ons in de wijk woont. Alex Hulleman. Mijn zijn bedrijf Only-Wood timmert hij (letterlijk) mooi aan de weg. Prachtige wijnrekken, broodplanken en nog veel meer moois. En allemaal uit gerecycled hout, bijv. pallets! Hij staat voor de eerste keer op een streekmarkt dus wij wensen hem veel succes.

Aimchit Thai Streetfood

Mocht je trouwens denken, is daar nog wat te eten op de markt. Mensen, jullie hoeven niet eens te koken! In de herhaling hebben we Aimchit Thai Streetfood Kampen! Fantastische Thaise gerechten gloeiend heet uit de pan. Heerlijk! Yupin Schuurman is er weer klaar voor. Wisten jullie trouwens dat Aimchit Thai Streetfood Kampen elke woensdag bij het winkelcentrum Stadshagen staat? Maar op 9 september dus bij ons.

Mar Go

Op zoek naar een leuk cadeau? Voor een verjaardag of misschien al wel voor de kerst? Mar-Go Voor een persoonlijk cadeau is er ook. Glazen, tassen, slingers, Zwolle cadeautjes, droogbloemen en nog veel meer. Als je bij Mar-Go Voor een persoonlijk cadeau niet kan slagen weten wij het ook niet meer. Marielle en Gonnie zien je graag op 9 september.

Zwolse Streken

Zwolse Streken is een vrij nieuw initiatief van Jeroen Kneyber en Jeroen is de bedenker van Zwolsche Aioli en Elly Kneijber is met de Keuken van Kneijber de producent van de aioli. Mooi linkje wel. Zwolse Streken vertegenwoordigd echt Zwolse producenten. Dat zijn o.a. De Huppe, Axes Castellum kloosterbier, Brouwerij Den Duiyk, Jager & Boer, Baking_bread_nl en Bohemean. Van de producenten die niet al bij ons op Streek/Foodmarkt Breecamp Bruist staan neemt hij van alles mee. Wijn, kaas, mosterd, worst..en natuurlijk zijn eigen Zwolsche Aioli.

IJscowd

Zijn wij even goed voorbereid op de komende hitte want wij hebben weer de ijskar van IJsboerderij IJscowd gehuurd. HA! Heerlijk afkoelen met sorbetijs (voor de lactose intoleranten) en roomijs in de zaligste smaken. Al het ijs wordt vers gemaakt op IJsboerderij IJscowd. Voeten in het gras, de zon op je gezicht, ijsje in de hand. Veel beter wordt het leven niet. See you op 9 september!

Bohemean

Nu we het toch over de komende Indian Summer hebben, Bohemean is er ook!! De altijd vrolijke Roland van Ark is aanwezig om de nodige dorst te lessen met Zwols bier. Kunnen jullie mooi even bijkletsen met je buren of vrienden op ons terras onder het genot van een verfrissend biertje van Bohemean, vers van de tap!

AAD honing

Vers geslingerde honing is altijd populair op Streek/Foodmarkt Breecamp Bruist dus we kregen het wel een beetje warm toen onze vaste wijk imker aangaf niet genoeg honing had. Maar ineens was daar AAD! Uit Wilsum. AAD is ook imker en zijn kinderen wonen allemaal in Stadshagen. Lokaal genoeg wat ons betreft. Dus hallo AAD! Kunnen julllie mooi een voorraadje honing aanleggen voor de wintermaanden.

We geven dit jaar ook de ruimte voor twee initiatieven. Ria Klein staat er weer om aandacht te vragen voor het weggeefkastje. In deze tijd van woningnood en alternatieve woonvormen geven we ook ruimte aan Klein Wonen in De Tippe. Klein Wonen in De Tippe zoekt enthousiaste mensen die met hun een nieuw avontuur willen aangaan. Het project in de Tippe bestaat uit 36 energieneutrale woningen tussen de 25 en 75 vierkant meter. Samen bouwen aan de groenste wijk van Nederland. Een mooie ambitie! Graag leggen Joanne en Marieke alles uit over deze nieuwe eco wijk.

Jager en Boer

Wel eens bij Jager & Boer in de winkel geweest? My oh my, je kijkt je ogen uit. Handgemaakte worsten, biologisch wild, rund, kip. Rubs voor de bbq, sauzen, pat├ęs en nog veel meer. Uiteraard staat Jager & Boer bij ons a.s. zaterdag. Wij maken alvast ruimte vrij in de vriezer 🙂

Demi’s Granola

Oeh deze is ook zo leuk: Demi’s Granola! Verse en ambachtelijk gebakken granola’s en repen zonder toevoegingen. Laag in suikers en boordevol vitamines en mineralen. Wij vinden Demi’s Granola een mooie toevoeging aan onze markt en jij vast ook!

AMMA Knitwear

Amma knitwear is zoveel meer dan prachtig gebreide kleding. Allison Meekins heeft nog veel meer toffe plannen voor Amma knitwear. Welke plannen dat zijn vertellen wij uiteraard niet maar wij worden er heel blij van. Nieuwsgierig? Op Streek/Foodmarkt Breecamp Bruist verteld Allison je alles over de ontwikkelingen waar ze mee beizg. Houd jij van breien, van prachtige wol en mooie patronen? Be there op 9 september!

Ongoings

Wij geven ook graag de ruimte aan mensen uit de wijk die net zijn begonnen met een eigen bedrijf. Zoals Ingrid Spijkerman. Ongoings heet haar bedrijf en is gespecialiseerd in Human Design. Wil je weten wat dat is kom vooral zaterdag even buurten!

Texel BBQ Kebab

En nog een gloednieuwe. Seyit en Stefan met hun Texel BBQ Kebab! Seyit en Stefan laten jullie kennismaken hun diverse soorten broodjes kebab, daarnaast willen ze jullie ook leren hoe je vlees goed kan kruiden. De broodjes kebab zijn er in lam, rund en kip en ook aan de vegetariers is gedacht! Beide heren hebben veel vakkennis en willen in de toekomst graag een foodtruck. Maar wij mogen als aller-aller-eerste hun zalige broodjes proeven!! 😋

Het overgrote deel van Streek/Foodmarkt Breecamp Bruist bekostigen wij zelf maar helemaal zonder sponsor is het voor ons ook niet te doen. Daarom even een buiging voor Wijkstichting Stadshagen Totaal! Altijd weer een fijne bijdrage! Onze dank is groot.

Hof van Breecamp

Ieder jaar hebben wij, team Hof van Breecamp, ook een kraam. Wij verkopen dan dingen om onze kas een beetje te kunnen spekken. Dit jaar hebben wij gekozen voor een groene kraam. Stekjes, zaadjes, plantjes, bloempotten en biologische voorjaarsbloembollen van Natural Bulbs. Daarnaast nog mini zeepjes en mini potjes met arnica- en calendulazalf en diverse soorten drinken (dat zullen we allemaal nodig hebben zaterdag 😅). De opbrengst van de verkoop gaat allemaal naar de tuin. Zo kunnen wij onszelf bedruipen en hoeven wij geen gebruik te maken van allerlei fondsen.

Hof van Breecamp II

Naast de kraam met plantjes hebben we nog iets leuks. Poffertjes!!!! Jawel, 1 van onze teamleden, Peter, gaat poffertjes bakken. Dat gaat er wel in bij groot en klein. Lekker met poedersuiker. Net als vorig jaar kunnen kinderen weer hun eigen amulet maken. Lekker schuren en slijpen met ons teamlid Stefan. En we hebben glittertattoos..jaaaa. Ook altijd populair bij de kinderen. Super leuke activiteiten toch?

De Bellenfabriek

Maar we zijn er nog niet. We hebben nog meer leuks voor de kinderen. Ieder jaar weer een groot feest, De Bellenfabriek. Kleine bellen en bellen zo groot dat je erin kan staan! Dit jaar nemen Penny en Rob van De Bellenfabriek ook de suikerspinmachine mee. Oeh dat wordt smullen!!!

MEC Muziekschool

Wil jij of je kind nog wel eens een muziekinstrument leren spelen? Dan heb je zaterdag de kans om het eens te proberen. Voor het eerst bij ons op de markt: MEC Muziek! Viool, gitaar, cello, bas..er zijn allerlei muziekinstrumenten waar je op mag spelen. Super leuk voor een eerste kennismaking met muziekles. Kom je even proberen bij MEC Muziek?