Voedselcooperatie

Een voedselcoöperatie is eigenlijk heel simpel. Als deelnemers/vrienden kopen wij onze boodschappen gezamenlijk in bij de boeren en kleine ondernemers in onze directe omgeving. Geen pakketten maar losse producten. Je koopt alleen wat je nodig hebt. Het aanbod bestaat uit een gevarieerd aanbod van groenten, zuivel, vlees, brood, sappen, meel en producten die onder overige vallen. Alle producten zijn biologisch of duurzaam. Vers en lokaal.

Via de webshop kun je een bestelling plaatsen tot zondagavond. Op zaterdag kun je je bestelling ophalen bij buurttuin Hof van Breecamp.

Ons motto is lokaal als het kan, regionaal als het moet. In de winter halen onze tuinders ook producten bij hun collega tuinders om hun groente voorraad aan te vullen. Dat vinden wij prima zolang het van Nederlandse bodem komt. Producten die uit het buitenland gehaald moeten worden, komen niet in ons assortiment.

Voor vrienden met vrienden

Binnen de voedselcoöperatie hebben de deelnemers ook een taak. Iedere zaterdagochtend is een van de deelnemers aan de beurt om alle bestellingen op te halen bij de boeren. Op de buurttuin maken de deelnemers de bestellingen klaar voor uitgifte. Zodra de rijder van die week terug is op de tuin kunnen de overige deelnemers hun bestelling ophalen. Om te voorkomen dat bestellingen niet worden afgehaald betaald iedereen via Ideal. Juist omdat wij het samen doen blijven de producten betaalbaar, vaak zelfs goedkoper dan in de supermarkt! Samen vormen wij de voedselcoöperatie.

Voor de vrienden van onze voedselcoöperatie organiseren wij en de boeren regelmatig een leuke activiteit. Ooit wel eens koe gemolken, geholpen met malen in een molen of zelf boter gemaakt? Daarnaast krijgen de leden altijd korting op workshops, proeverijen en andere activiteiten op onze buurttuin.

VEEL GESTELDE VRAGEN:

1. Moet ik elke week bestellen: Nee, dat hoeft niet, je bestelt
wanneer je maar wilt.

2. Moet ik elke week rijden: Nee, afhankelijk van het aantal
deelnemers, rijd je een aantal keer per jaar. Hoe meer 
deelnemers er mee doen, hoe minder vaak je hoeft te 
rijden.

3. Kan ik ook mee doen wanneer ik geen auto heb: Dat wordt lastig. Het is voor iedereen eerlijker als we allemaal dezelfde taken hebben.

4. Moet ik voor een minimumbedrag bestellen: Nee, je mag
bestellen wat je wilt, 1 product of meerdere producten. Dat 
is helemaal aan jezelf.

5. Moet ik in Breecamp wonen om mee te kunnen doen: Nee hoor, het maakt niet uit in welke wijk je woont. Houdt er wel rekening mee dat je je boodschappen in Breecamp moet ophalen.