Onze leveranciers
Bart’s Soep & Zo
Midden in Zwolle Zuid bevindt zich een klein soep paradijsje. Cor Bartelink kookt voor u de (h)eerlijkste soepen. De soepen zijn stuk voor stuk ambachtelijk bereid. Ook zijn ze zoveel mogelijk gemaakt met lokale en verse producten.
Zwolsche Zwammen
Hoi, mij naam is Yigit Ispir. Ik ben de nieuwe eigenaar en hoofd onderzoeker bij Zwolsche Zwammen. Ik ben internationale student en ik studie “Global Project and Change Management” in Windesheim Honors College.
Vorig jaar heb ik me vrijwillig aangemeld bij Frank Aalbers, de vorige eigenaar.
Ik ben erg gemotiveerd en geïnteresseerd in het circulaire concept van Zwolsche Zwammen. Mijn doel is om het concept te innoveren en machines en sensoren in te zetten om efficiënter paddenstoelen te kweken. Ik heb zin om samen te werken met de horeca, bedrijven en coöperaties in regio Zwolle zoals: Hof van Breecamp, Anders Koffie, Restaurant Meneer Jan, Kas van Kaat, Het Vliegende Paard en andere geweldige organisaties.De Eenhoorn
Het doel van De Eenhoorn is het vervaardigen van koffie en thee van de hoogste kwaliteit op traditioneel ambachtelijke wijze. De Eenhoorn levert koffie en thee aan de detailhandel, horeca en het bedrijfsleven. Ons zusterbedrijf De Olifant levert haar sigaren aan de detailhandel.
De koffiebonen die De Eenhoorn verkoopt, worden wekelijks gebrand in het monumentale pand aan de Oudestraat in Kampen. Er worden uitsluitend ongebrande, groene, Arabica bonen ingekocht. De Eenhoorn houdt daarbij diverse richtlijnen aan, waarbij enkel de allerbeste kwaliteit wordt ingekocht.
Het branden van deze bonen vindt volgens een zorgvuldige procedure plaats. Bij de juiste temperatuur en brandduur komen de geur, aroma en smaak van de koffie het beste tot hun recht. Elke week wordt de vers gebrande koffie door het koffiepanel getest en beoordeeld om zo de kwaliteit te waarborgen. Bij de inkoop van de beste grondstoffen wordt er gekeken naar de duurzame verbouw van deze grondstoffen.
Er wordt in samenwerking met de leveranciers aandacht geschonken aan de zorgvuldige verwerking van de grondstoffen en de systematische kwaliteitscontrole van grondstof tot gereed product.
ERF-1
ERF-1 staat voor boeren met smaak! De Familie Bruins produceert graag jouw voedsel met oog voor de weidevogels in de lucht, de koeien op het land en de wormen in de bodem. Boeren met hart voor natuur en dier betekent gezondere koeien, een gezond product en draagt bij aan een gezondere levensstijl. Puur natuur!
Harry de Smaakspecialist
In 2002 ben ik, Harry Schonewille, begonnen met een kaas & delicatessenwinkel in Zwolle Zuid. De eerste paar jaar onder franchise maar sinds 2009 geheel zelfstandig. Gelukkig omdat ik nu veel beter de Slow Food principes door kan voeren in mijn winkel. Slow Food staat voor Good, Fair & Clean. Dus goede, smaakvolle producten voor een eerlijke prijs (voor producent & consument) en met respect voor de natuur.
De smaakspecialist is onze leverancier voor Van Duiyk bier, de Wijndragers mosterd en de Limonaderij. Bohemean bier, vleeswaren. En wie weet in de toekomst nog meer.
Jager & Boer
Jager & Boer staat voor wildbraad van de hoogste kwaliteit, het beste wat de natuur te bieden heeft. Wildbraad mag met recht scharrelvlees genoemd worden, het betreft hier immers vlees dat uitsluitend komt van wild dat een vrij leven heeft gehad in een puur natuurlijke habitat. Wildbraad is vrij van menselijke bemoeienis en bevat dus geen antibiotica of andere toevoegingen. Omdat bijvoorbeeld een ree kan snoepen van niet-biologische gewassen op een akker kan het stempel ‘biologisch’ niet gegarandeerd worden bij wildbraad. Vlees van de jager wordt echter op een duurzame, weidelijke manier bejaagd waarbij faunabeheer ten alle tijden in ogenschouw wordt genomen.
Neijmeijer’s 4 jaargetijden varkensvlees
In 2012 hebben we het bedrijf overgenomen van Bertus en Annie Neimeijer, de ouders van Jeroen. Met de overname hebben we het bedrijf omgeschakeld van een reguliere varkenshouderij naar een biologische houderij. De schaalvergroting in de sector, de toenemende kosten én de maatschappelijke druk hebben ervoor gezorgd dat we deze stap gezet hebben. Bovendien kregen we steeds meer het gevoel meer te willen doen op het gebied van dierenwelzijn.
We zijn erg positief, tevreden en enthousiast over deze stap en omschakeling. Hoewel het werk op bepaalde punten fysiek zwaarder is geworden, staan we dichterbij de dieren en geeft het kleine aantal dieren meer rust. Bovendien is het mogelijk om met een relatief klein aantal dieren een rendabele bedrijfsvoering te hebben.Uw Stadsboer
Wij zijn boer midden in de stad. Ontmoet onze koeien op de Tippe, een pracht stuk land in Stadshagen. Ze geven ons (h)eerlijke melk en biologisch rundvlees van topkwaliteit. Wij brengen het bij je thuis. Duurzaam leven dichterbij.
Heerlijk uit de streek
Met de producten van Heerlijk uit de streek en Heerlijk Biologisch heb jij echt iets bijzonders in handen. Ambachtelijk en (h)eerlijk lekker. Naar een idee van Bianca uit Kampen. Met natuurlijke ingrediënten, zonder toevoeging van geur- en smaakstoffen. De producten worden gemaakt met liefde voor lekker eten. Biologisch en ambachtelijk, met oog voor de natuur. Én met oog voor de mens. Want ook het vullen van de potten gebeurt nog volledig met de hand. Daar komt geen machine aan te pas. De producten worden gevuld door een enthousiast en hardwerkend team bestaande uit docenten-begeleiders en een club stoere jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Kortom: Heerlijk uit de streek en Heerlijk Biologisch is niet alleen smakelijk, maar ook maatschappelijk verantwoord. Dat smaakt dubbel zo lekker!
Tuin Salland
Tuin Salland verbouwt groenten in Zwolle. Ook als we groente inkopen dan doen we dat zo veel mogelijke bij naburige, collega tuinders. Zo eet u lokale groente, uit het seizoen!
We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest bij de productie van onze groenten. We houden onze impact op het milieu zo klein mogelijk.
Tuin Salland voert de EU Bio en EKO keurmerken.
Heuvel eieren
Wij zijn de familie Van den Heuvel. Sinds 1994 runnen wij een pluimveebedrijf in de polder Mastenbroek, een boerengebied in de IJsseldelta. Op onze boerderij leven zo’n 45.000 vrije uitloop- en scharrelkippen. Bij elkaar opgeteld leggen zij elke week zo’n 300.000 eieren, die wij met onze geavanceerde machines zelf sorteren en inpakken. Zo kunnen wij direct aan u leveren. En genieten u en uw klanten van heerlijk verse streekproducten.
de Huppe
De Huppe is een kleinschalig, zelfstandig en agrarisch leerwerkbedrijf, bestaande uit de zorgboerderij, kaasboerderij, houtwerkplaats en een pluk- en groentetuin. Daarnaast hebben wij een Landwinkel waar u terecht kunt voor ambachtelijke streek- en boerderijproducten.
Laat u verrassen door onze heerlijke en zelfgemaakte Boerenkazen, ambachtelijke streekproducten, boeren delicatessen of een origineel cadeaupakket.
Erve Slendebroek
De melk van onze koeien is heel bijzonder. Zij geven melk met een andere eiwit samenstelling, de zgn. A2 melk. Het bijzondere van deze melk is de enigszins anders verlopende vertering. A2 melk blijkt vaak een gunstige invloed te hebben op de spijsvertering van veel mensen die reguliere koemelk moeilijk verdragen. De verwachting is dat A2-melk in de toekomst een duurzaam en natuurlijk alternatief zal blijken te zijn
de Warmoezerij
Een jonge Biologische Tuinderij aan de rand van Stadshagen, Zwolle.
Op de Warmoezerij wordt een brede variatie aan gewassen biologisch geteeld. Momenteel worden er zo rond de 30 verschillende gewassen verbouwd. Zie de groenten groeien en weet waar ze vandaan komen!
Gecertificeerd BioLogisch
Skal NL-BIO-01 106293
Windesheimer molen
De Winderheimer molen, een levend voorbeeld van cultuur, techniek en schone energie.
Sinds 1748 is de molen een markant punt bij het dorp Winsdesheim, tussen Zwolle en Wijhe. Eeuwenlang is er gemalen voor het dagelijks brood van veel mensen.
Nog steeds maalt de molen tarwe, nu met vrijwilligers, voor de warme bakker en de thuisbakker.Zeevishandel Wiegersma
Wij vormen een enthousiast vaardig team.
Wij werken uitsluitend met verse producten.
Onze klantenkring is zeer divers wij leveren onder andere aan
Van der Valk, Red, Vito’s en de Librije.
Wij zijn actief in heel Nederland.
Wiegersma Zeevishandel is opgericht in mei 2002 door de eigenaren Wim & Ellis Wiegersma.
Hiervoor hebben wij een Horeca bedrijf in Zwolle gehad.
Wij zijn van een klein bedrijf gegroeid tot waar we nu zijn: nog steeds niet te groot!
Wat voor ons erg belangrijk is, is de persoonlijke benadering van onze klanten.
Everyday Bread & Coffee
Everyday Bread… & Coffee is ontstaan met het idee om het lekkerste en natuurlijkste brood en banket van Nederland te verkopen!
Het brood wordt uitsluitend gebakken met natuurlijke en eerlijke ingrediënten. Dus geen suiker, lactose, kunstmatige e-nummers of andere ‘gekkigheid’.
Onze bakkers bakken volgens oud Franse traditie en nemen de tijd. Met minimaal 30 uur rijpingstijd en daarna afbakken krijg je het aller-lekkerste brood!
Door het ambacht worden de broden hand gevouwen vervaardigd waardoor ieder brood uniek is.
Anders Koffie
Sinds januari 2020 is Tjerk Kooistra het Zwolsche initiatief Anders Koffie gestart. Anders Koffie is een biologische en circulaire koffie. Anders Koffie is Skal gecertificeerd en staat garant voor 100% biologische koffie. De koffie wordt gebrand door een brander, die 80% minder CO2 uitstoot heeft dan andere branders. De biologische koffiebonen worden per ‘Anders Koffiets’ bezorgd en bij het ophalen van de koffie wordt ook de gebruikte zak weer opgehaald. Hier worden nieuwe producten van gemaakt, zoals wijnkoelers en boodschappentassen. Anders Koffie hoopt op deze manier zowel duurzaam, als circulair bij te dragen aan een betere wereld. Ook voor de koffiedrap worden oplossingen aangedragen.
Zwolsche Aioli
Met zelf geteelde Zwolse knoflook uit de moestuin als één van de ingrediënten is de, inmiddels aardig beroemde, Zwolsche Aioli een heerlijk product wat niet bij uw feestje, buffet of maaltijd mag ontbreken.
Jeroen heeft er wéér een potje van gemaakt! Naast, als dip bij de borrel of op brood, ook lekker bij aardappelgerechten, groenten, vlees en salades.
De Zwolsche Aioli is na aankoop ruim 6 maanden koel houdbaar.
Smaakgarantie: de eerste 4 weken na openen, daarna neemt de knoflooksterkte gaandeweg een beetje af. (Maar is hij verder nog prima!) Advies om hem dan ook binnen die 4 weken te consumeren, dat schijnt voor de meesten geen enkel probleem te zijn!
de Vreugdehoeve
De Vreugdeboerderij is opgericht door de familie van Assen.
Vader, moeder en de drie kinderen werken met veel passie en toewijding in het bedrijf.