Onze leveranciers
ERF-1
ERF-1 staat voor boeren met smaak! De Familie Bruins produceert graag jouw voedsel met oog voor de weidevogels in de lucht, de koeien op het land en de wormen in de bodem. Boeren met hart voor natuur en dier betekent gezondere koeien, een gezond product en draagt bij aan een gezondere levensstijl. Puur natuur!
Jager & Boer
Jager & Boer staat voor wildbraad van de hoogste kwaliteit, het beste wat de natuur te bieden heeft. Wildbraad mag met recht scharrelvlees genoemd worden, het betreft hier immers vlees dat uitsluitend komt van wild dat een vrij leven heeft gehad in een puur natuurlijke habitat. Wildbraad is vrij van menselijke bemoeienis en bevat dus geen antibiotica of andere toevoegingen. Omdat bijvoorbeeld een ree kan snoepen van niet-biologische gewassen op een akker kan het stempel ‘biologisch’ niet gegarandeerd worden bij wildbraad. Vlees van de jager wordt echter op een duurzame, weidelijke manier bejaagd waarbij faunabeheer ten alle tijden in ogenschouw wordt genomen.
Neijmeijer’s 4 jaargetijden varkensvlees
In 2012 hebben we het bedrijf overgenomen van Bertus en Annie Neimeijer, de ouders van Jeroen. Met de overname hebben we het bedrijf omgeschakeld van een reguliere varkenshouderij naar een biologische houderij. De schaalvergroting in de sector, de toenemende kosten én de maatschappelijke druk hebben ervoor gezorgd dat we deze stap gezet hebben. Bovendien kregen we steeds meer het gevoel meer te willen doen op het gebied van dierenwelzijn.
We zijn erg positief, tevreden en enthousiast over deze stap en omschakeling. Hoewel het werk op bepaalde punten fysiek zwaarder is geworden, staan we dichterbij de dieren en geeft het kleine aantal dieren meer rust. Bovendien is het mogelijk om met een relatief klein aantal dieren een rendabele bedrijfsvoering te hebben.Uw Stadsboer
Wij zijn boer midden in de stad. Ontmoet onze koeien op de Tippe, een pracht stuk land in Stadshagen. Ze geven ons (h)eerlijke melk en biologisch rundvlees van topkwaliteit. Wij brengen het bij je thuis. Duurzaam leven dichterbij.
Heuvel eieren
Wij zijn de familie Van den Heuvel. Sinds 1994 runnen wij een pluimveebedrijf in de polder Mastenbroek, een boerengebied in de IJsseldelta. Op onze boerderij leven zo’n 45.000 vrije uitloop- en scharrelkippen. Bij elkaar opgeteld leggen zij elke week zo’n 300.000 eieren, die wij met onze geavanceerde machines zelf sorteren en inpakken. Zo kunnen wij direct aan u leveren. En genieten u en uw klanten van heerlijk verse streekproducten.
de Huppe
De Huppe is een kleinschalig, zelfstandig en agrarisch leerwerkbedrijf, bestaande uit de zorgboerderij, kaasboerderij, houtwerkplaats en een pluk- en groentetuin. Daarnaast hebben wij een Landwinkel waar u terecht kunt voor ambachtelijke streek- en boerderijproducten.
Laat u verrassen door onze heerlijke en zelfgemaakte Boerenkazen, ambachtelijke streekproducten, boeren delicatessen of een origineel cadeaupakket.
Erve Slendebroek
De melk van onze koeien is heel bijzonder. Zij geven melk met een andere eiwit samenstelling, de zgn. A2 melk. Het bijzondere van deze melk is de enigszins anders verlopende vertering. A2 melk blijkt vaak een gunstige invloed te hebben op de spijsvertering van veel mensen die reguliere koemelk moeilijk verdragen. De verwachting is dat A2-melk in de toekomst een duurzaam en natuurlijk alternatief zal blijken te zijn
de Warmoezerij
Een jonge Biologische Tuinderij aan de rand van Stadshagen, Zwolle.
Op de Warmoezerij wordt een brede variatie aan gewassen biologisch geteeld. Momenteel worden er zo rond de 30 verschillende gewassen verbouwd. Zie de groenten groeien en weet waar ze vandaan komen!
Gecertificeerd BioLogisch
Skal NL-BIO-01 106293
Windesheimer molen
De Winderheimer molen, een levend voorbeeld van cultuur, techniek en schone energie.
Sinds 1748 is de molen een markant punt bij het dorp Winsdesheim, tussen Zwolle en Wijhe. Eeuwenlang is er gemalen voor het dagelijks brood van veel mensen.
Nog steeds maalt de molen tarwe, nu met vrijwilligers, voor de warme bakker en de thuisbakker.Anders Koffie
Sinds januari 2020 is Tjerk Kooistra het Zwolsche initiatief Anders Koffie gestart. Anders Koffie is een biologische en circulaire koffie. Anders Koffie is Skal gecertificeerd en staat garant voor 100% biologische koffie. De koffie wordt gebrand door een brander, die 80% minder CO2 uitstoot heeft dan andere branders. De biologische koffiebonen worden per ‘Anders Koffiets’ bezorgd en bij het ophalen van de koffie wordt ook de gebruikte zak weer opgehaald. Hier worden nieuwe producten van gemaakt, zoals wijnkoelers en boodschappentassen. Anders Koffie hoopt op deze manier zowel duurzaam, als circulair bij te dragen aan een betere wereld. Ook voor de koffiedrap worden oplossingen aangedragen.
Zwolsche Aioli
Met zelf geteelde Zwolse knoflook uit de moestuin als één van de ingrediënten is de, inmiddels aardig beroemde, Zwolsche Aioli een heerlijk product wat niet bij uw feestje, buffet of maaltijd mag ontbreken.
Jeroen heeft er wéér een potje van gemaakt! Naast, als dip bij de borrel of op brood, ook lekker bij aardappelgerechten, groenten, vlees en salades.
De Zwolsche Aioli is na aankoop ruim 6 maanden koel houdbaar.
Smaakgarantie: de eerste 4 weken na openen, daarna neemt de knoflooksterkte gaandeweg een beetje af. (Maar is hij verder nog prima!) Advies om hem dan ook binnen die 4 weken te consumeren, dat schijnt voor de meesten geen enkel probleem te zijn!